Retningslinjer for personvern for Workplace


Workplace from Meta er en nettbasert plattform som er opprettet av Meta, som gjør det mulig for brukerne å samarbeide og dele informasjon på jobben. Workplace-plattformen omfatter Workplace sine nettsteder, apper og tilhørende tjenester på nettet, samlet kalt «tjenesten».
Retningslinjene for personvern viser hvordan informasjonen samles inn, brukes og deles når du bruker tjenesten.
Tjenesten er ment for bruk av organisasjoner og i samsvar med deres instruksjoner, og leveres til deg av arbeidsgiveren din eller en annen organisasjon som har autorisert din tilgang til og bruk av tjenesten ( «organisasjonen» din).
Tjenesten er ikke tilknyttet andre Meta-tjenester du eventuelt bruker. De andre Meta-tjenestene leveres til deg av Meta og styres av egne betingelser. Tjenesten leveres imidlertid av organisasjonen din og er underlagt disse retningslinjene for personvern og retningslinjene for godtatt bruk av Workplace og Workplaces retningslinjer for informasjonskapsler.
Organisasjonen din er ansvarlig for og administrerer Workplace-kontoen («kontoen»). Organisasjonen din er også ansvarlig for innsamling og bruk av alle data du sender inn eller oppgir gjennom tjenesten. Slik bruk er underlagt betingelsene organisasjonen har med Meta.
I tillegg til disse retningslinjene for personvern kan organisasjonen din ha ytterligere retningslinjer eller regler for god oppførsel som gjelder for din bruk av tjenesten.
Kontakt organisasjonen din hvis du har spørsmål om din bruk av tjenesten.

I. Hvilken informasjon blir samlet inn?
Organisasjonen din kan innhente følgende typer informasjon når du, kollegaene dine eller andre brukere benytter seg av tjenesten:
 • kontaktinformasjon, deriblant fullstendig navn og e-postadresse;
 • brukernavn og passord;
 • stillingstittel, avdelingsinformasjon og annen informasjon relatert til jobben din eller organisasjonen din;
 • innhold, kommunikasjon og annen informasjon du oppgir når du bruker tjenesten, inkludert når du registrerer deg for en konto, skaper eller deler innhold, og sender meldinger til eller kommuniserer med andre. Dette kan inkludere informasjon i eller om innholdet du oppgir (som metadata), som hvor et bilde ble tatt, eller når en fil ble opprettet.
 • innhold, kommunikasjon og informasjon som andre oppgir når de bruker tjenesten. Dette kan inkludere informasjon om deg, som når andre deler eller kommenterer et bilde av deg, sender en melding til deg eller laster opp, synkroniserer eller importerer kontaktinformasjonen din.
 • all kommunikasjon med andre brukere av tjenesten;
 • brukerkommunikasjon, tilbakemeldinger, forslag og ideer som sendes til organisasjonen din;
 • faktureringsinformasjon; og
 • informasjon du oppgir når du eller organisasjonen din kontakter eller kommuniserer med oss angående plattformstøtte for tjenesten.

II. Hvordan bruker organisasjonen din denne informasjonen?
Organisasjonen din deler informasjonen den samler inn, med Meta, som leverandør av plattformen. Dette gjøres for at Meta skal kunne levere og støtte tjenesten for organisasjonen og andre brukere i samsvar med andre instruksjoner fra organisasjonen din. Eksempler på slik bruk omfatter følgende:
 • kommunisere med brukere og administratorer angående deres bruk av tjenesten
 • forbedre sikkerheten til tjenesten for organisasjonen din og andre brukere, for eksempel ved å undersøke mistenkelig aktivitet eller brudd på gjeldende betingelser eller retningslinjer
 • tilpasse din og organisasjonens brukeropplevelse som en del av vår levering av tjenesten
 • utvikle nye verktøy, produkter eller tjenester innenfor tjenesten for organisasjonen
 • knytte sammen aktivitet på tjenesten på tvers av ulike enheter som brukes av samme person, for å forbedre den generelle driften av tjenesten
 • identifisere og rette opp feil som kan være til stede, og
 • gjennomføre data- og systemanalyser, inkludert undersøkelser for å forbedre tjenesten

III. Utlevering av informasjon
Organisasjonen din utleverer innsamlet informasjon på følgende måter:
 • til tredjepartsleverandører som hjelper til med å levere tjenestene eller deler av tjenesten
 • til apper, nettsteder eller andre tjenester fra tredjeparter som du kan koble til gjennom tjenesten
 • i forbindelse med en betydelig bedriftstransaksjon, for eksempel overføring av tjenestene våre, fusjon, konsolidering, salg av aktiva eller, selv om dette er svært usannsynlig, konkurs eller insolvens
 • for å beskytte sikkerheten til enhver person, for å håndtere svindel, sikkerhetsproblemer eller tekniske problemer, og
 • i forbindelse med en stevning, et rettslig påbud, en rettslig ordre eller en annen begjæring eller ordre fra en politimyndighet

IV. Tilgang til og endringer av informasjonen din
Du og organisasjonen din kan få tilgang til, rette opp eller slette informasjon du har lastet opp til tjenesten, ved hjelp av verktøyene som tilhører tjenestene (for eksempel ved redigering av profilinformasjonen din eller via aktivitetsloggen). Hvis du ikke kan gjøre dette ved hjelp av verktøyene som er levert av tjenesten, må du kontakte organisasjonen din direkte for å få tilgang til eller endre informasjonen din.

V. EU-USA- rammeverket for personvern
Meta Platforms, Inc. har sertifisert sin deltakelse i rammeverket for personvern for EU-USA. Vi støtter oss på datavernrammeverket for EU-USA og EU-kommisjonens relaterte beslutning om tilstrekkelig beskyttelse for overføringer av informasjon til Meta Platforms, Inc. i USA for produktene og tjenestene som er spesifisert i den aktuelle sertifiseringen. Se erklæringen om datavernrammeverket for Meta Platforms, Inc. for mer informasjon.

VI. Tredjepartslenker og -innhold
Tjenesten kan inneholde lenker til innhold som vedlikeholdes av tredjeparter som organisasjonen din ikke har kontroll over. Du bør gå gjennom retningslinjene for personvern for hvert nettsted du besøker.

VII. Avslutning av konto
Hvis du vil slutte å bruke tjenesten, må du kontakte organisasjonen din. Hvis du slutter å arbeide for eller med organisasjonen, kan organisasjonen også deaktivere kontoen din og/eller slette informasjon knyttet til kontoen.
Det tar vanligvis omtrent 90 dager å slette en konto etter avslutning, men noe av informasjonen kan bli liggende i sikkerhetskopier i en rimelig periode. Merk at innhold du oppretter og deler på tjenesten, eies av organisasjonen din og kan bli liggende på tjenesten og være tilgjengelig selv om organisasjonen deaktiverer eller avslutter kontoen din. På denne måten tilsvarer innhold du gjør tilgjengelig på tjenesten, andre typer innhold (for eksempel presentasjoner eller memoer) som du genererer i forbindelse med arbeidet ditt.

VIII. Endringer i retningslinjer for personvern
Disse retningslinjene for personvern kan bli oppdatert fra tid til annen. Når vi oppdaterer retningslinjene, endrer vi datoen etter «Sist oppdatert» nedenfor og publiserer de nye retningslinjene for personvern på nettet.

IX. Kontakt
Hvis du har spørsmål om disse retningslinjene for personvern eller retningslinjene for godtatt bruk av Workplace, kan du kontakte organisasjonen din via organisasjonens administrator.
Hvis du er innbygger i California, kan du finne ut mer om personvernrettighetene dine som forbruker ved å kontakte organisasjonen din via organisasjonens administrator.

Sist oppdatert: 10. oktober 2023