Hvordan kontakter jeg kundestøtte på Workplace?

Alle Workplace-kunder har tilgang til hjelperessurser på nett. Nedenfor kan du se hva slags tilleggsstøtte som er tilgjengelig for Workplace-planen din.
Hvilken ytterligere støtte er tilgjengelig?
Ved behov for ytterligere støtte kan administratorer også kontakte Workplace-støtteteamet direkte via melding eller chat. Slik åpner du støtteinnboksen og oppretter en ny forespørsel:
  1. Åpne Administrasjonspanel på Workplace-navigasjonslinjen.
  2. Klikk på Kontakt kundestøtte.
  3. Klikk på Still et spørsmål for å sende en melding til Workplace kundestøtte.
  4. Klikk på Chat med oss for å få støtte via direktemeldinger. Chatstøtte er for tiden under utrulling og er foreløpig ikke tilgjengelig for alle kunder.
Du kan også komme til dette skjermbildet ved å klikke på på Workplace-navigasjonslinjen og velge Kontakt Workplace-kundestøtten.
I støtteinnboksen kan du se tidligere støtteforespørsler, filtrere støtteforespørsler etter gjeldende status og se om det er noen driftsbrudd som kan påvirke funksjonalitet på Workplace.
Trenger du fremdeles hjelp?
Alle Workplace-brukere kan få ytterligere støtte ved å gjøre følgende:
  • Gå til utviklerstøtten. Her finner du informasjon om teknisk integrering mellom bedriften din og Workplace.
  • Besøk kunderessurssenteret. Dette er det sentrale knutepunktet for alle anbefalte fremgangsmåter og ressurser for Workplace. Det kan hjelpe deg med å sørge for en vellykket Workplace-lansering og oppnå hurtige resultater i organisasjonen din.
Var denne informasjonen nyttig?